Φασόλια πλακί

Υλικά

  • Φασόλια 1/2 πακέτο
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο 2 σκελίδες κομμένες
  • Καρότα 2 τεμ
  • Μαϊντανό 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Σέλινο 1 φλυτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο
  • Ντοματάκι 1 κουτί περασμένο λίγο στο μπλέντερ
  • Κύβο λαχανικών 1 τεμ
  • Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
  • Πιπεριά πράσινη 1 τεμ ψιλοκομμένη
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Νερό όσο χρειαστεί

Οδηγίες

Από το βράδυ μουσκεύουμε τα φασόλια και το πρωί τα βράζουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (στην χύτρα 20 λεπτά) και τα σουρώνουμε. Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνουμε λίγο να μαραθούν και προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά. Τα γυρίζουμε λίγο για 1 -2 λεπτά και βάζουμε το ελαφρώς πολτοποιημένο στο μπλέντερ ντοματάκι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών,  το αλάτι, το πιπέρι, το σέλινο, τον μαϊντανό, αν χρειαστεί λίγο λάδι ακόμη και το νεράκι του. Προσθέτουμε τα φασόλια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 15 λεπτά.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο