Τρουφάκια σοκολάτας

Υλικά

  • Κρέμα γάλακτος 300 ml
  • Κουβερτούρα 300 γρ
  • Κέικ ή Βασιλόπιτα τριμμένη 2 ποτήρια νερού
  • Λικέρ 20 ml της αρεσκείας μας
  • Ξηρούς καρπούς για την επικάλυψη θρυμματισμένοι
  • Κακάο κοσκινισμένο για επικάλυψη

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε το λικέρ. Θρυμματίζουμε το κέικ ή την βασιλόπιτα που περίσσεψε και προσθέτουμε το μείγμα με την σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί καλά το μείγμα ,το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να δέσει και ξεκινάμε να πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Βουτάμε τα μισά στους θρυμματισμένους  ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα στο κοσκινισμένο κακάο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο