Σουφλέ κουνουπίδι

Υλικά

  • Κουνουπίδι 1 1/2 κιλό βρασμένο
  • Κρεμμύδι 1 μικρό τριμμένο
  • Αυγά 3 τεμ χωριστά κρόκοι από ασπράδια
  • Κασέρι 200 γρ τριμμένο
  • Γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας
  • Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
  • Άνηθος 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
  • Μοσχοκάρυδο λίγο τριμμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Φαρίνα 80 γρ κοσκινισμένο
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κουνουπίδι. Το βάζουμε να βράσει για 30 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει πολύ (ή στην χύτρα για 10 λεπτά) και το στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και το κουνουπίδι εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μαρέγκα ,το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά (όσο πάρει  αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο). Λαδώνουμε φορμάκια για κέικ και τα γεμίζουμε με το μείγμα μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 – 30 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο