Σεμιφρέντο με βατόμουρα

Υλικά

  • Αυγά 5 τεμ , 1 ολόκληρο και 4 κρόκοι
  • Μέλι 100 γρ
  • Κρέμα γάλακτος 300 ml
  • Βατόμουρα 200 γρ
  • Λεμόνι 1 μεγάλο μόνο το ξύσμα του
  • Διάφανη μεμβράνη

Οδηγίες

Χτυπάμε μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα με το σύρμα το ολόκληρο αυγό, τους κρόκους και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν λίγο και βράζουμε το μείγμα με την διαδικασία μπεν μαρί. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια αραιή κρέμα. Προσθέτουμε  το ξύσμα λεμονιού και κατεβάζουμε από την φωτιά να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και την προσθέτουμε στο μείγμα αυγών σιγά σιγά. Προσθέτουμε τα βατόμουρα ενώ κρατάμε λίγα για το τέλος για τον στολισμό. Βρέχουμε ελαφρώς μια στενόμακρη φόρμα και τοποθετούμε μεμβράνη να κολλήσει καλά. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Το ξεφορμάρουμε γυρίζοντας ανάποδα την φόρμα. Αφαιρούμε την μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες , στολίζουμε με βατόμουρα και το απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο