Σαλάτα πιάζ

Υλικά

  • Φασόλια 1 ποτήρι ξερά (μικρά ή μεσαία)
  • Κρεμμύδι 1 ξερό κομμένο σε φέτες
  • Μαϊντανό 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο
  • Ντομάτα 1 κομμένη σε φέτες
  • Ελιές 5 -6
  • Αυγά 2 βρασμένα και κομμένα σε φέτες
  • Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ
  • Ξύδι 1/2 φλυτζάνι του καφέ
  • Αλάτι
  • Πιπεριά πράσινη αν θέλουμε

Οδηγίες

Μουσκεύουμε από το βράδυ τα φασόλια να φουσκώσουν και την επόμενη μέρα τα βάζουμε μέσα στην χύτρα και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τα σκεπάσει.Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε (περίπου 5 με 8 λεπτά, αν χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα θέλουν περίπου 30 λεπτά). Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασόλια που έχουν κρυώσει , το κρεμμύδι κομμένο , τον μαϊντανό , το αλάτι και τα ανακατεύουμε λίγο από κάτω προς τα πάνω με το χέρι να μην τα λιώσουμε.Έπειτα τα τοποθετούμε στην σαλατιέρα και στολίζουμε με τις φέτες ντομάτας , τις ελιές και τα βρασμένα αυγά . Ετοιμάζουμε μια σως ανακατεύοντας το λάδι , το ξύδι και λίγο αλάτι και περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα μας. (Αν θέλουμε βάζουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά.)

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο