Σαλάτα με αρμυρίκια

Υλικά

  • Αρμυρίκια 300 γρ
  • Κάπαρη 3 κουταλιές της σούπας
  • Σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένη
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ κομμένο ροδέλες
  • Λεμόνι 1 τεμ (ανάλογα την οξύτητα που επιθυμεί ο καθένας)
  • Ελαιόλαδο
  • Δυόσμος 1 κουταλιά του γλυκού
  • Αλάτι

Οδηγίες

Πλένουμε τα αρμυρίκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό να βράσουν για 20-25 λεπτά (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θέλει μόνο 5-7 λεπτά).  Μόλις μαλακώσουν τα φύλλα τους τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι ρίχνοντας κρύο νερό από πάνω τους.Ξεκινάμε να τα καθαρίζουμε κρατώντας το σκληρό κλωνάρι και τραβώντας τα μαλακά φύλλα προς τα κάτω με προσοχή. Βάζουμε τα μαλακά φύλλα σε ένα πιάτο ή σαλατιέρα. Ξεπλένουμε την κάπαρη και την σκορπίζουμε στα αρμυρίκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε ροδέλες το κρεμμύδι και το τοποθετούμε πάνω στα αρμυρίκια. Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και λίγο αλάτι. Χτυπάμε μαζί σε ένα μπολ ή σέικερ το ελαιόλαδο, τον τριμμένο δυόσμο και τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε την σαλάτα μας.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο