Σάλτσα με κιμά (bolognese)

Υλικά

  • Κιμάς 600 γρ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ ψιλοκομμένο
  • Καρότα 2 τεμ ψιλοκομμένα
  • Σέλερι 2 κλωνάρια ψιλοκομμένα
  • Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
  • Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας
  • Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί (περασμένο στο μπλέντερ)
  • Βασιλικός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
  • Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Νερό

Οδηγίες

Καθαρίζουμε  τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα , το σέλερι ,τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο , το σέλερι, τα καρότα, τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τον κιμά συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και τέλος προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το πολτοποιημένο ντοματάκι κον κασέ, τον βασιλικό, την ρίγανη ,αλάτι – πιπέρι,την ζάχαρη και νερό ίσα να σκεπάζει τον κιμά. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά (θέλουμε η σάλτσα να δέσει). Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο