Ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα

Υλικά

  • Ρεβύθια 1/2 κιλό
  • Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού
  • Κρεμμύδια 3 τριμμένα
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Αλάτι - πιπέρι
Για την σάλτσα
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Ντομάτες 1/2 κιλό ψιλοκομμένες
  • Ζάχαρη 1 πρέζα
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ.Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.Τα πλάθουμε σαν κεφτεδάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.Τα τηγανίζουμε. Σε μια κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη τηγανισμένα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν θέλουμε μπορούμε να τα σερβίρουμε γαρνίροντας με την σάλτσα από πάνω.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο