Υλικά
- Πράσα 2 κιλά
- Αυγά 2
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ
- Φρυγανιά τριμμένη 100 γρ
- Αλάτι - πιπέρι
- Ηλιέλαιο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα πράσα , αφαιρούμε τα πρώτα φύλλα , τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια περίπου 6 – 7 εκατοστά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα για να βράσουν σε αλατισμένο νερό , μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε . Έχουμε 3 μπολ και βάζουμε στο πρώτο το αλεύρι , στο άλλο τα αυγά χτυπημένα και στο τελευταίο την φρυγανιά. Βουτάμε ένα ένα τα πράσα πρώτα στο αλεύρι , μετά στα αυγά και τέλος στην φρυγανιά και τα τηγανίζουμε , στο τηγάνι που έχουμε βάλει το λάδι. Όσα τηγανίζονται τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστά σε μια πιατέλα.