Πιπεριές γεμιστές με δαμάσκηνο και βερίκοκο

Υλικά

  • Πιπεριές 15 τεμ πράσινες ανοιχτόχρωμες
  • Κρεμμύδια ξερά 12 μέτρια
  • Ρύζι Καρολίνα 1 ποτήρι
  • Κουκουνάρια 1 φλιτζανάκι του καφέ
  • Σταφίδες μαύρες 1 φλιτζανάκι του καφέ
  • Βερίκοκα ξερά 7 τεμ τα 4 ψιλοκομμένα
  • Δαμάσκηνα ξερά 7 τεμ τα 4 ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο 1 ποτήρι νερού
  • Νερό 2 ποτήρια
  • Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
  • Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού (ή όσο θέλει ο καθένας)
  • Δυόσμος 1 κουταλάκι γλυκού

Οδηγίες

Πλένουμε και καθαρίζουμε από τους σπόρους τις πιπεριές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε λίγο τα κρεμμύδια μας στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα σοτάρουμε με λίγο αλάτι, μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, βάζουμε το ρύζι,ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα 4 ψιλοκομμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα, τα κουκουνάρια, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, δυόσμο και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.Γεμίζουμε όλες τις πιπεριές με την γέμιση και κλείνουμε κάποιες με το καπάκι τους, άλλες με τα ολόκληρα βερίκοκα και άλλες με τα δαμάσκηνα που κρατήσαμε. Στρώνουμε τις γεμιστές πιπεριές στην κατσαρόλα, κοντά η μία στην άλλη, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, να τραβήξει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τις σερβίρουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο