Πιλάφι Πολίτικο

Υλικά

  • Ρύζι 1 ποτήρι (για πιλάφι)
  • Κριθαράκι 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
  • Νερό 2 ποτήρια
  • Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι
  • Κύβο ζωμού κότας 1/2

Οδηγίες

Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά και συμπληρώνουμε και το ρύζι. Το γυρνάμε αρκετές φορές και μετά προσθέτουμε το νερό του, το αλάτι του, τον κύβο και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του (θα το καταλάβετε γιατί θα αρχίσει να δημιουργεί τρυπούλες το ρύζι). Το βγάζουμε από την φωτιά, το σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας (ποτέ με κλειστό καπάκι κατσαρόλας χωρίς πετσέτα διότι λασπώνει και δεν γίνεται σπυρωτό). Σερβίρεται ζεστό.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο