Παγωτό πορτοκάλι

Υλικά

  • Άχνη ζάχαρη 100 γρ
  • Κρέμα γάλακτος 500 ml
  • Χυμός πορτοκαλιού 450 ml
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί προαιρετικά

Οδηγίες

Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα σουρώνουμε πολύ καλά.Σε ένα μπολ χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος αρκετά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα κι ανακατεύουμε. Εάν θέλουμε έντονο πορτοκαλί χρώμα ρίχνουμε 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής . Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ ,το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Στα 5 λεπτά το βγάζουμε και με ένα πιρούνι το ανακατεύουμε να διαλυθεί ο πάγος και το ξαναβάζουμε κατάψυξη. Κάθε 45 λεπτά το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Αυτό το κάνουμε τουλάχιστον 6-8 φορές για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο