Μπρουσκέτες με σύκο

Υλικά

  • Μπακέτα
  • Μοτσαρέλα φρέσκια
  • Σύκα φρέσκα
  • Προσούτο
  • Ελαιόλαδο
  • Σκόρδο
  • Αλάτι - Πιπέρι

Οδηγίες

Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός για μπρουσκέτες είναι αυτός με φρέσκια μοτσαρέλα, σύκο και προσούτο. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι λίγο ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο και το αφήνουμε λίγη ώρα να αρωματιστεί. Κόβουμε την μπαγκέτα μας σε λεπτές διαγώνιες φέτες, τις αλείφουμε με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ για λίγη ώρα, ίσα να φρυγανιστούν λίγο εξωτερικά (όχι να σκληρύνουν). Τοποθετούμε πάνω σε κάθε φέτα από ένα κομμάτι μοτσαρέλα, μια φέτα σύκο, ένα κομματάκι προσούτο και είμαστε έτοιμοι να τις σερβίρουμε και να τις απολαύσουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο