Μπουρέκι μοτσαρέλα – παρμεζάνα

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • Γιαούρτι 200 γρ
  • Φαρίνα 200 γρ
  • Αυγά 3 τεμ
  • Τσένταρ 150 γρ τριμμένο
  • Παρμεζάνα 150 γρ τριμμένη
  • Μπέικον 6-7 φέτες κομμένες καρέ
  • Μοτσαρέλα 3 μπάλες κομμένες σε κύβους
  • Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Πιπέρι- πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Οδηγίες

Σοτάρουμε ελάχιστα το μπέικον. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι με το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, αλάτι,πιπέρι,πάπρικα , προσθέτουμε το τσένταρ, την παρμεζάνα (κρατάμε 2 κουταλιές σούπας για το τέλος), το μπέικον, την μοτσαρέλα κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ , στρώνουμε 3 λαδωμένα φύλλα στην βάση κι αδειάζουμε μέρος από το μείγμα. Απλώνουμε άλλα 2 λαδωμένα φύλλα κι αδειάζουμε άλλο λίγο μείγμα. Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα, ενώ στο τέλος σκεπάζουμε με φύλλα πάντα λαδωμένα. Λαδώνουμε το φύλλο της επιφάνειας, ραντίζουμε με λίγο νερό, χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα που κρατήσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, κόβουμε σε μερίδες κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο