Μαριδάκι τραγανό

Υλικά

  • Μαριδάκι 1 κιλό
  • Φαρίνα 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του
  • Σόδα αναψυκτικό 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Θυμάρι ή ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι-πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Πάπρικα λίγο
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα ψάρια,τα πλένουμε και τα βάζουμε  να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε μπολ ,προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού,αλάτι -πιπέρι,ρίγανη ή θυμάρι και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο να σταθούν για 20 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι,πάπρικα και ρίχνουμε τη σόδα λίγο -λίγο ανακατεύοντας να γίνει πηκτός χυλός (στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι παραπάνω για να είναι πηκτός ο χυλός).Βάζουμε σε τηγάνι το ηλιέλαιο να κάψει,βουτάμε το μαριδάκι λίγο -λίγο μέσα στο χυλό και ξεκινάμε να τηγανίζουμε. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστά σε πιατέλα και απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο