Λαχανικά με πορτοκάλι και ξύδι βαλσάμικο

Υλικά

  • Φασολάκια βελόνες 600 γρ.
  • Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ.
  • Πιπεριά κίτρινη 1 τεμ.
  • Κρεμμυδάκια μικρά 5-6 τεμ. αυτά που χρησιμοποιούν για στιφάδο
  • Αρακάς φρέσκος 100 γρ.
  • Σπανάκι φρέσκο 100 γρ.
  • Χυμός πορτοκαλιού 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας
  • Δενδρολίβανο 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Βαλσάμικο 1/2 κουτάλι της σούπας
  • Αλάτι 1/2 κουτάλι της σούπας
  • Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες ,τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το δενδρολίβανο και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει μπαστουνάκια , τον αρακά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε τα λαχανικά με τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το νερό και το ξύδι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε στην συνέχεια το σπανάκι, αλάτι-πιπέρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσουν για περίπου άλλα 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και αν θέλουμε γαρνίρουμε από πάνω με τυρί φέτα ή λιαστή ντομάτα.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.