Καλοκαιρινή σαλάτα ρυζιού

Υλικά

  • Ρύζι 250 γρ
  • Τυρί Edam 100 γρ κομμένα καρέ
  • Αγγουράκια τουρσί 8 κομμένα καρέ
  • Ελιές πράσινες 1 φλυτζάνι κομμένες στα δύο χωρίς κουκούτσι
  • Αντζούγιες 4 κομμένες
  • Ζαμπόν καπνιστό 100 γρ κομμένο καρέ
  • Πιπεριά Φλωρίνης 1 κομμένη σε κομματάκια
Γα την σως
  • Ελαιόλαδο 7 κουταλιές σούπας
  • Ξύδι 3 κουταλιές σούπας
  • Μουστάρδα πικάντικη 1 κουταλιά σούπας
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Μέχρι να βράσει ετοιμάζουμε την σως. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το ξύδι, και την μουστάρδα πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο. Στραγγίζουμε το βρασμένο μας ρύζι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε όλα μας τα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την σως μας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε κρύα. Αν κάποιο από τα υλικά δεν είναι της αρεσκείας μας μπορούμε κάλλιστα να το αντικαταστήσουμε με κάποιο αντίστοιχο (αντζούγιες με τόνο, τουρσί με κάπαρη ή καλαμπόκι).

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο