Κέικ σοκολάτας ριγέ

Υλικά

  • Αυγά 5 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ζάχαρη 300 γρ
  • Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
  • Πορτοκάλι 1 τεμ ξύσμα και χυμό
  • Γάλα 270 ml
  • Φαρίνα 500 γρ κοσκινισμένο
  • Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
  • Κουβερτούρα 120 γρ

Οδηγίες

Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο κρατώντας 2 κουταλιές για την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τις 2 κουταλιές βούτυρο που κρατήσαμε κι ελάχιστο γάλα και το προσθέτουμε στο ένα από τα δύο μέρη του μείγματος που χωρίσαμε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθεί η σοκολάτα με το μείγμα. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και βάζουμε στο κέντρο του μια κουταλιά (χρησιμοποιούμε μεγάλη κουτάλα) από το λευκό μείγμα κι ακριβώς στο κέντρο του βάζουμε μια κουταλιά από το σοκολατένιο μείγμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας, σοκολατένιο και λευκό (βλ φωτογραφικό υλικό παρακάτω). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο