Γαύρος με ντομάτα

Υλικά

  • Γαύρος 1 κιλό
  • Ντομάτες 4 τριμμένες στον τρίφτη
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι καφέ
  • Σκόρδο 2 σκελίδες χονδροκομμένο
  • Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη
  • Ούζο 1 κουταλιά σούπας

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβουμε το κεφάλι και αφαιρούμε προσεκτικά το κόκκαλο (αν δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε το κόκκαλο το αφήνουμε ως έχει). Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.Προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε τρίψει στον τρίφτη, αλάτι-πιπέρι και το σκόρδο. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.Ρίχνουμε το ούζο.Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε το μισό μείγμα ντομάτας, απλώνουμε τον γαύρο και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.Ψήνουμε στον αέρα για 20-30 λεπτά κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο