Γαρδούμπες στον φούρνο

Υλικά

  • Συκωταριά αρνίσια 1 (ή κατσικίσια μαζί με τα γλυκάδια)
  • Εντεριά 1
  • Λεμόνια 3
  • Ξύδι 3 κουταλιές της σούπας
  • Σκόρδο 3 σκελίδες κοπανισμένο
  • Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Πλένουμε πολύ καλά την συκωταριά και τα έντερα , τα οποία γυρίζουμε με ένα ξύλο, τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με τα λεμόνια και το ξύδι για να ασπρίσουν. Αφού ασπρίσουν τα πλένουμε πάλι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε την συκωταριά σε μακριές λωρίδες, τις τυλίγουμε με τα έντερα και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Μόλις τελειώσουν τα υλικά μας, αλατοπιπερώνουμε και τα τρίβουμε με το σκόρδο και την ρίγανη. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5ο λεπτά. Θα χρειαστεί να τις γυρίσουμε 2 με 3 φορές.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο