Αρνάκι στο φούρνο με κρασί και θυμάρι

Υλικά

  • Αρνί γάλακτος 1 κιλό μπούτι
  • Δενδρολίβανο 8 μικρά κλαράκια
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι
  • Κόκκινο ξηρό κρασί 1 φλιτζάνι
  • Θυμάρι 1 κουταλιά της σούπας
  • Ντομάτες 2 ψιλοκομμένες
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Το τρυπάμε με κλαράκια δενδρολίβανου και το βάζουμε σε ταψί . Ρίχνετε το λάδι, το κρασί, τη ντομάτα και το ψήνετε σκεπασμένο με λαδόχαρτο στους 200 βαθμούς για 1  1/2 ώρα. Στη διάρκεια του ψησίματος ρίχνετε λίγο νερό και αλείφετε το κρέας με την σάλτσα από το ταψί . Βγάζετε το λαδόχαρτο και αφήνετε το κρέας στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. Κόβετε το κρέας σε μερίδες το σερβίρετε σε πιατέλα και το περιχύνετε με την σάλτσα του.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο