Αγγουράκια τουρσί

Υλικά

  • Αγγουράκια 2 κιλά λεπτά
  • Σκόρδο 3 σκελίδες κομμένες στα δύο
  • Άνιθο μισό ματσάκι
  • Ξύδι 1 1/2 φλυτζάνι καφέ
  • Ρεβύθια 4 - 5
  • Αλάτι
  • Νερό

Οδηγίες

Σε ένα γυάλινο βάζο τοποθετούμε τα αγγουράκια σχεδόν στριμωχτά . (Αν είναι πλαγίως το βάζο τοποθετούνται πιο εύκολα) . Στην συνέχεια βάζουμε τα σκόρδα , τα ρεβύθια , το άνιθο και το ξύδι. Σε κάθε ποτήρι νερού βάζουμε 1 κουταλιά γλυκού αλάτι, μέχρι να γεμίσει όλο το βάζο (όσα ποτήρια νερό χρειαστεί για να γεμίσει) .Γεμίζουμε το βάζο και τέλος το σκεπάζουμε με άνιθο και το κλείνουμε. Όταν αλλάξουν χρώμα τα αγγουράκια είναι έτοιμα και τότε βάζουμε το βάζο στο ψυγείο. Αν θέλουμε βάζουμε ενδιάμεσα στα αγγουράκια και ψιλοκομμένα καρότα.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.