Φλωρεντίνες καταϊφιού με σοκολάτα

Υλικά

  • Καταϊφι 250 γρ τριμμένο και παγωμένο
  • Ζάχαρη 120 γρ
  • Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
  • Κουβερτούρα 250 γρ λιωμένη
  • Μέλι 1 κουταλιά σούπας

Οδηγίες

Θρυμματίζουμε με το χέρι σε ένα μπολ το καταϊφι έτσι όπως είναι παγωμένο από την κατάψυξη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με το χέρι καλά και τα ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 ίσα μέρη, περίπου 30 γρ το καθένα. Τα πλάθουμε μπαλάκια , τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι μικρό στρογγυλό  8 εκ. πιέζουμε το καθένα μέσα στο τσέρκι για να πάρει το σχήμα του και να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο είναι μαλακά αλλά μέσα σε 5-10 λεπτά έτσι όπως κρυώνουν σφίγγουν. Ενώ τα αφήνουμε να κρυώσουν, λιώνουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά την σοκολάτα και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και βουτάμε τη μισή πλευρά από κάθε δισκάκι καταϊφιού που κρύωσε στην σοκολάτα. Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και μόλις κρυώσουν τα απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο