Φασόλια φούρνου με παστουρμά

Υλικά

  • Φασόλια 500 γρ
  • Παστουρμάς 100 γρ χοντροκομμένος
  • Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ ψιλοκομμένα
  • Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας
  • Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί
  • Πιπεριές πράσινες κέρατο 2 ψιλοκομμένες
  • Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Νερό χλιαρό όσο χρειαστεί

Οδηγίες

Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ, το πρωί ρίχνουμε το πρώτο νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν (στην χύτρα ταχύτητος θέλουν 25 λεπτά βράσιμο). Μόλις βράσουν τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το βούτυρο με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μετά βάζουμε τις πιπεριές και τον παστουρμά να σοταριστούν όλα μαζί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ντοματάκι κον κασέ και τον ντοματοπολτό μαζί με 2 ποτήρια χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση (παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νεράκι). Τέλος προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει λίγο κι είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε ζεστά.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο