Φασόλια σαλάτα

Υλικά

  • Φασόλια άσπρα 500 γρ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
  • Γαρύφαλλα 6 -7 τεμ
  • Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Χυμός λεμονιού από 1 1/2 λεμόνι
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
  • Δάφνη 1 φύλλο
  • Καρότο 1 τεμ σε ροδέλες ή μικρά κομματάκια
  • Πάπρικα γλυκιά 1 κουτάλι του γλυκού
  • Νερό για το βράσιμο

Οδηγίες

Από το βράδυ βάζουμε σε κατσαρόλα  με αρκετό νερό τα φασόλια να μουλιάσουν. Την άλλη μέρα βράζουμε τα φασόλια να πάρουν  2 – 3 βράσεις και ρίχνουμε το πρώτο νερό. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και καρφώνουμε πάνω του τα γαρύφαλλα. Βάζουμε ξανά τα φασόλια σε  καθαρό νερό, προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40 -45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Σουρώνουμε τα φασόλια και αφαιρούμε το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα, από πάνω τους ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, προσθέτουμε το καρότο σε ροδέλες, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο