Τηγανίτες

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια τσαγιού
  • Γάλα 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Αυγά 3
  • Μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια γλυκού
  • Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Βανίλιες 2
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του και προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το baking powder. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μία – μία κουταλιά από τον χυλό μας, την ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει αρκετά. Αφού κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι. Οι τηγανίτες μπορούν να συνοδευτούν με μέλι και κανέλα ή με ότι άλλο επιθυμούμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο