Σούπα ροκφόρ

Υλικά

Σουπα με ροκφορ
  • Ροκφορ 100 γρ λιωμένο με πιρούνι ή blue cheese
  • Πατάτες 2 τεμ κομμένες
  • Βούτυρο 50 γρ
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Πράσα 2 τεμ κομμένα
  • Ζωμό κότας 1 κύβο
  • Νερό 1 λίτρο ή 1 1/2 λίτρα
  • Γάλα 150 ml
  • Κρέμα γάλακτος 50 ml
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια,καθαρίζουμε το κρεμμύδι το κόβουμε και αυτό σε μικρά κομμάτια,καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κομμένα λαχανικά μας σε χαμηλή φωτιά, θέλουμε ίσα να αχνιστούν. Διαλύουμε τον ζωμό κότας στο 1 λίτρο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, βάζουμε αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 30 λεπτά. Τα πολτοποιούμε με ράβδο χειρός μέσα στην κατσαρόλα (αν δεν έχουμε τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα), προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ (ή blue cheese) κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό κι αφήνουμε να βράσουν για  5 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή με τριμμένο ροκφόρ (ή blue cheese) που κρατήσαμε, φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν και την απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο