Σοκολατίνια με καρύδα

Υλικά

  • Κέικ που μας περίσσεψε 400 γρ θρυμματισμένο (ή παντεσπάνι)
  • Βούτυρο 100 γρ
  • Άχνη ζάχαρη 150 γρ
  • Κακάο 80 γρ
  • Κουβερτούρα 80 γρ σε μικρά κομματάκια
  • Λικέρ 4 κουταλιές σούπας της αρεσκείας μας
  • Ινδική καρύδα τριμμένη για επικάλυψη

Οδηγίες

Θρυμματίζουμε το κέικ που μας περίσσεψε. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη ανακατεύουμε, προσθέτουμε μετά το κακάο, την σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το θρυμματισμένο κέικ και ανακατεύουμε ξανά να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Το μείγμα μας το αφήνουμε στο ψυγείο 60 -120 λεπτά για να σφίξει. Στην συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες. Έχουμε βάλει σε ένα πιάτο την Ινδική καρύδα και κυλάμε τις μπαλίτσες εκεί μέσα για να κολλήσει η καρύδα πάνω τους. Σερβίρονται αμέσως και διατηρούνται εκτός ψυγείου.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο