Ρολό κιμά σε σφολιάτα

Υλικά

  • Κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
  • Μανιτάρια 250 γρ
  • Φύλλο σφολιάτας 1 σπιτικό ή εμπορίου
  • Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
  • Αυγά 2 τεμ ελαφρώς χτυπημένα
  • Φρυγανιά τριμμένη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Γιαούρτι 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος
  • Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Κεφαλοτύρι 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι -πιπέρι

Οδηγίες

Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο ψιλοκομμένα  και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, συνεχίζουμε το σοτάρισμα περίπου για 5-7 λεπτά. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά,την φρυγανιά τριμμένη,τον δυόσμο, το γιαούρτι,τα αυγά ελάχιστα χτυπημένα,αλάτι- πιπέρι,πάπρικα,το μείγμα  μανιταριών και το κεφαλοτύρι.Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας, κάνουμε ρολό το μείγμα του κιμά ,το βάζουμε πάνω στη σφολιάτα , το τυλίγουμε  με το φύλλο, το λαδώνουμε ,το βρέχουμε με λίγο νερό και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές και πιλάφι.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο