Πιτάκια φούρνου τριών γεύσεων

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 5 τεμ
  • Σπανάκι 400 γρ καθαρισμένο
  • Καρότα 2 τεμ τριμμένα
  • Πατάτα 1 μεγάλη βρασμένη
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Τυρί φέτα 50 γρ θρυμματισμένη
  • Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
  • Καλαμποκέλαιο
  • Αυγό 1 τεμ μόνο τον κρόκο
  • Γάλα 1 κουταλιά σούπας

Οδηγίες

  • Βράζουμε την πατάτα μέχρι να μαλακώσει και την πολτοποιούμε. Την σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο καλαμποκέλαιο,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη από την χονδρή πλευρά.Σοτάρουμε τα τριμμένα καρότα σε τηγάνι με λίγο καλαμποκέλαιο. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σοτάρουμε σε τηγάνι με καλαμποκέλαιο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι (αφού το πλύνουμε, το καθαρίσουμε και το αφήσουμε να στραγγίξει καλά). Σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα φύλλο κρούστας και το γεμίζουμε με την πολτοποιημένη πατάτα. Το τυλίγουμε σε ρολό. Λαδώνουμε ένα δεύτερο φύλλο κρούστας το γεμίζουμε με το καρότο και το τυλίγουμε σε ρολό. Λαδώνουμε ένα τρίτο φύλλο κρούστας,το γεμίζουμε με το σπανάκι και τυλίγουμε σε ρολό. Τέλος λαδώνουμε ένα φύλλο κρούστας, ακριβώς από πάνω του βάζουμε το πέμπτο φύλλο κρούστας και στο κέντρο του τοποθετούμε  το ρολό πατάτας. Δίπλα του βάζουμε το ρολό σπανάκι και πάνω από αυτά τα δύο , στο κέντρο τους,  τοποθετούμε το ρολό καρότου. Τα τυλίγουμε σε σφικτό ρολό, το λαδώνουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο με  μεμβράνη στο ψυγείο για 60 λεπτά. Στην συνέχεια κόβουμε το ρολό σε τεμάχια πάχους ενός δακτύλου και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού και τον αραιώνουμε με το γάλα. Αλείφουμε τα πιτάκια μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμα να απολαύσουμε τις τρεις γεύσεις μας, ενώ μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με γιαούρτι.

*Δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο