Πιροσκί με πατάτα

Υλικά

  • Γάλα 1 ποτήρι νερού (χλιαρό)
  • Νερό 1 ποτήρι χλιαρό
  • Ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
  • Αυγό 1
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
  • Βούτυρο Μαργαρίνη 50 γρ
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για την γέμιση
  • Πατάτες 4 (βρασμένες και σε πουρέ)
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα χλιαρό, το νερό χλιαρό, την μαργαρίνη λιωμένη, το αυγό, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 3 ώρες. Οσο περιμένουμε βράζουμε τις πατάτες και τις πατάμε να  γίνουν πουρές. Σε ενα τηγανάκι με λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφετί χρώμα. Το προσθέτουμε μέσα στην πατάτα μαζί με το αλατοπίπερο. Μόλις περάσουν οι τρεις ώρες, χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια ανάλογα με το πόσο μεγάλα ή μικρά τα θέλουμε τα πιροσκί, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλά κομμάτια, βάζουμε μέσα στο κάθε ένα γέμιση και τα τυλίγουμε. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο