Μπουρεκάκια με προσούτο και αχλάδι

Υλικά

  • Προσούτο 12-15 φέτες
  • Κεφαλογραβιέρα 200 γρ
  • Αχλάδια μεγάλα 2 τεμ
  • Φύλλο κρούστας 400 γρ
  • Παπαρουνόσπορος για πασπάλισμα προαιρετικά
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μπαστούνια. Κόβουμε σε μπαστούνια και την κεφαλογραβιέρα. Τις φέτες προσούτο τις κόβουμε στην μέση. Αλείφουμε κάθε λωρίδα φύλλου κρούστας με ελαιόλαδο. Τυλίγουμε με κάθε μισή φέτα προσούτο από ένα μπαστούνι κεφαλογραβιέρα και αχλάδι και τοποθετούμε στην άκρη κάθε λωρίδας φύλλου κρούστας. Τυλίγουμε καλά σε ρολό, με τέτοιον τρόπο ώστε να θωρακίσουμε την γέμιση στο εσωτερικό του φύλλου, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες νερού.Αφού έχουμε τυλίξει τα μπουρεκάκια μας τα τοποθετούμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο προαιρετικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας), μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά αλλά και κρύα.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο