Μελιτζανοσαλάτα με τυρί και πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά

  • Μελιτζάνες 3 μεγάλες
  • Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμ
  • Τυρί φέτα 50 γρ θρυμματισμένη
  • Ανθότυρο 20 γρ
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
  • Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό

Οδηγίες

Πλένουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά . Τις  βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Σχίζουμε τις μελιτζάνες και κρατάμε την ψίχα τους. Ξεφλουδίζουμε την πιπεριά κι αφαιρούμε τους σπόρους. Βάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την πιπεριά σε σουρωτήρι για περίπου 10 λεπτά να στραγγίξουν τα υγρά τους. Τα βάζουμε στην συνέχεια σε ένα μπολ και με πιρούνι τα πολτοποιούμε.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά κι απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο