Μελιτζάνες λευκές με κασσέρι

Υλικά

  • Μελιτζάνες λευκές 2 μεγάλες
  • Κασσέρι 100 γρ
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
Για το κουρκούτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Νερό
  • Αλάτι

Οδηγίες

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από την φλούδα τους και τυχόν σπόρια ,τις κόβουμε σε φέτες, τις λαδώνουμε λίγο με ένα πινέλο,τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στην τοστιέρα ή στην σχάρα. Βάζουμε ένα κομμάτι κασσέρι σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τα τυλίγουμε. Τις στερεώνουμε για να μείνουν κλειστές με οδοντογλυφίδα. Φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό και βάζουμε κι αλάτι.Θέλουμε να έχουμε ένα αραιό κουρκούτι όχι συμπυκνωμένο χυλό. .Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Βουτάμε πρώτα στο κουρκούτι και μετά τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και τις απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.