Κρεμμυδόσουπα

Υλικά

  • Κρεμμύδια 700 γρ κομμένα ροδέλες
  • Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Βούτυρο 60 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας
  • Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι
  • Ζωμός κότας λιωμένος σε 7 ποτήρια νερού
  • Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ρίγανη 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Πιπέρι κόκκινο προαιρετικά
  • Κρουτόν προαιρετικα

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε τα κρεμμύδια που αφού τα καθαρίσαμε τα κόψαμε σε ροδέλες , τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα σκόρδα ανακατεύουμε, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας που λιώσαμε σε μια κατσαρολίτσα με  7 ποτήρια νερού, προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι ,ρίγανη και τον μαϊντανό και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή με κρουτόν και κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά).

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο