Κοτόσουπα με λαχανικά

Υλικά

  • Κοτόπουλο 1 κομμένο στα δύο
  • Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο
  • Καρότα 3 κομμένα
  • Πατάτες 3 ολόκληρες
  • Πράσα 2 κομμένα
  • Σέλινο 4 φύλλα
  • Κριθαράκι 1 φλυτζάνι καφέ
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο , αφαιρούμε απομεινάρια από φτερά και ό,τι τριχούλες υπάρχουν καίγοντας τα και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να σκεπαστεί. Το βράζουμε αφαιρώντας στην αρχή τον αφρό που δημιουργείται, για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει .Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα, σουρώνουμε τον ζωμό και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καρότο καθαρισμένο και κομμένο ροδέλες,την πατάτα καθαρισμένη και ολόκληρη,το κρεμμύδι καθαρισμένο , τα πράσα καθαρισμένα από τα εξωτερικά φύλλα τους, πλυμένα και κομμένα, το σέλινο, το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, αν θέλουμε και λίγο ελαιόλαδο, ενώ αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νεράκι. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά μας .Όσο περιμένουμε, ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα κομμένο είτε σε μεγάλα κομμάτια είτε μικρότερα. Η σούπα μας σερβίρεται ζεστή και αν θέλουμε προσθέτουμε λεμονάκι στο πιάτο μας.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο