Κολοκύθια ογκρατέν

Υλικά

  • Κολοκύθια χοντρά 1 1/2 κιλό κομμένα ροδέλες
  • Ανθότυρο 200 γρ
  • Κασέρι 150 γρ κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Γάλα 1 1/2 ποτήρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές σούπας
  • Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, κόβουμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι βάζοντας το βούτυρο με το αλεύρι , λίγο αλάτι-πιπέρι, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα σιγά σιγά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Σε άλλο  μπολ βάζουμε το ανθότυρο, με το 1/2 ποτήρι γάλα , αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε τα κολοκύθια μας, προσθέτουμε από πάνω το ανθότυρο , την μπεσαμέλ και τέλος στρώνουμε και τις φέτες από το κασέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 -30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο