Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι

Υλικά

  • Κολοκυθάκια 3 τεμ μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
  • Μπύρα 1 κουτάκι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι νερού
  • Κέτσαπ 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Κόβουμε από τα κολοκυθάκια μας τις άκρες τους (πάνω και κάτω) και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα πλένουμε και τα αλατίζουμε, ενώ τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά (για 20 λεπτά περίπου ώστε να βγάλουν τα υγρά τους). Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μπολ το  αλεύρι, το αλάτι,την κέτσαπ και σταδιακά την μπύρα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό που να στέκεται (ελαφρώς πηκτός). Ζεσταίνουμε καλά στο τηγάνι το λάδι. Βουτάμε μία μία τις ροδέλες στον χυλό μας και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια μας σε απορροφητικό χαρτί για να αποβάλλουν το περιττό λάδι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

*Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με τζατζίκι ή σος γιαουρτιού.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο