Καβουρομακαρονάδα

Υλικά

  • Σπαγγέτι 500 γρ
  • Καβούρια 5 μεγάλα
  • Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί
  • Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Ούζο 1 σφηνάκι
  • ΜαΪντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
  • Βασιλικός ελάχιστο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ζάχαρη 1 πρέζα
  • Νερό 3 ποτήρια

Οδηγίες

Πλένουμε και βράζουμε τα καβούρια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε τον ζωμό τους. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σκόρδα στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα καβούρια αφού τα χαράξουμε πρώτα να σοταριστούν και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε το ντοματάκι μαζί με 2 ποτήρια από τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε , βάζουμε και την ζάχαρη, τον βασιλικό  και τον μαϊντανό κι αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στο οποίο προσθέσαμε και ένα ποτήρι από τον ζωμό των καβουριών τα ζυμαρικά. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα καβούρια. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο